Grand voorgerecht met 3 hapjes van tonijn, zalm en rivierkreeftjes
- Internationaal, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-03-2009
Dit voorgerecht heb ik overgenomen van emmy1 van Smulweb. Zij had een dergelijk recept geplaatst zonder de juiste hoeveelheden en bereidingswijze. Ik heb deze hapjes gemaakt op mijn manier en ze waren zeer geslaagd.
Jammer genoeg vergeten een foto te maken van dit mooie bordje, maar komt t.z.t.
Ingrediënten 4 personen
TONIJN:200 gram verse tonijn (sushi kwaliteit)
1 1/2 eetelepel Japanse sojasaus
1 theelepel wasabi uit tube
RIVIERKREEFTJES:
125 gram rivier-kreeftjes
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels tomatenketchup`
1 eetlepel whisky of eventueel sherry
1 theelepel paprikapoeder
1/2 eetlepel gehakte peterselie
mespunt suiker
ZALMHAPJE:
100 gram gerookte zalm (liefst gerookte zalmrug)
50 gram roomkaas eventueel los geroerd met wat melk of room
1 bosuitje gesnipperd
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel citroensap
diverse soorten sla
Bereidingswijze
Snij de tonijn in hele kleine stukjes en vermeng deze met de sojasaus en wasabi.
Maak een whiskysaus van de mayonaise, tomatenketchup, whisky, paprikapoeder, suiker en peterselie.
Vermeng de rivier-kreeftjes met de saus (doe dit op het laatst want anders wordt het erg nat!)
Snij de gerookte zalm in kleine blokjes. Vermeng deze met de roomkaas, gesnipperde bosui, bieslook en citroensap.
Leg op elk bord wat gemengde sla.
Leg op elk bord een torentje tonijn, rivier-kreeftjes en gerookte zalm.
Serveertip
Lekker met geroosterd brood en zoute boter.
Laatste reacties
Petra, hmmmm, lekker, ziet er goed uit. Ik neem het mee, maar een rivierkreeftje is géén vis hé? Ik ga even verder want ben bezig. M`n mosseltjes die ruiken al heerlijk!
Mooi voorgerecht is dit en zo eenvoudig om te maken. Ik neem het mee en laat je iets weten als ik het gemaakt heb. Bedankt, Margrit
Petra, niet verkeerd ;-) Een heerlijk voortje. Ik neem het mee. Grtz. Peter.