Grand voorgerecht met 3 hapjes van tonijn, zalm en rivierkreeftjes

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2009

Dit voorgerecht heb ik overgenomen van emmy1 van Smulweb. Zij had een dergelijk recept geplaatst zonder de juiste hoeveelheden en bereidingswijze. Ik heb deze hapjes gemaakt op mijn manier en ze waren zeer geslaagd.
Jammer genoeg vergeten een foto te maken van dit mooie bordje, maar komt t.z.t.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
TONIJN:
200 gram verse tonijn (sushi kwaliteit)
1 1/2 eetelepel Japanse sojasaus
1 theelepel wasabi uit tube
RIVIERKREEFTJES:
125 gram rivier-kreeftjes
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels tomatenketchup`
1 eetlepel whisky of eventueel sherry
1 theelepel paprikapoeder
1/2 eetlepel gehakte peterselie
mespunt suiker
ZALMHAPJE:
100 gram gerookte zalm (liefst gerookte zalmrug)
50 gram roomkaas eventueel los geroerd met wat melk of room
1 bosuitje gesnipperd
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel citroensap
diverse soorten sla
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de tonijn in hele kleine stukjes en vermeng deze met de sojasaus en wasabi.

Maak een whiskysaus van de mayonaise, tomatenketchup, whisky, paprikapoeder, suiker en peterselie.
Vermeng de rivier-kreeftjes met de saus (doe dit op het laatst want anders wordt het erg nat!)

Snij de gerookte zalm in kleine blokjes. Vermeng deze met de roomkaas, gesnipperde bosui, bieslook en citroensap.

Leg op elk bord wat gemengde sla.

Leg op elk bord een torentje tonijn, rivier-kreeftjes en gerookte zalm.

Serveertip

Lekker met geroosterd brood en zoute boter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Fressnapf avatar
Fressnapf 11-05-2012

Petra, hmmmm, lekker, ziet er goed uit. Ik neem het mee, maar een rivierkreeftje is géén vis hé? Ik ga even verder want ben bezig. M`n mosseltjes die ruiken al heerlijk!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 11-05-2012

Mooi voorgerecht is dit en zo eenvoudig om te maken. Ik neem het mee en laat je iets weten als ik het gemaakt heb. Bedankt, Margrit

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 23-03-2009

Petra, niet verkeerd ;-) Een heerlijk voortje. Ik neem het mee. Grtz. Peter.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten