1. Home
  2. Recepten
  3. Frisse aïoli

Frisse aïoli

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-03-2009

Ingrediënten


125ml crème fraîche
2 eetl mayonaise (Zaanse of Yogonaise)
2 á 3 tenen knoflook
klein scheutje augurkenzuur
1 theel (groffe) citroenpeper
1,5 eetl bieslook (gedroogd of vers)
snufje zout



Frisse aïoli, net even anders door de crème fraîche!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De knoflookteentjes met een raspschaaltje fijnraspen. Je kunt ook een knoflookpers gebruiken maar dan wordt de knoflook groffer en blijf je stukjes proeven door de aioli.
De bieslook fijnsnijden. Gedroogde bieslook (vaak al gesneden) is net zo lekker aangezien de aioli wel moet `trekken`, de smaak wordt ook dan goed opgenomen.

Bereidingswijze

De crème fraîche, mayonaise, knoflook en augurkenzuur goed door elkaar roeren. Daarna de citroenpeper, bieslook en snufje zout toevoegen en weer goed roeren. Klaar!

Serveertip

De aïoli is het lekkerst als je deze een dagje laat trekken. Het beste is dus om de aïoli de dag of avond van tevoren te maken, nog even doorroeren voor het serveren en smullen maar.

Heerlijk met Turks brood!

Bron

Schoonmoeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bientje80


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bientje80
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top