Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gebraden kalfsentercote

Gebraden kalfsentercote

Door: m_e_weber

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2009

Ingrediënten 4 personen


4 stuks Kalfsentrecote van 180 gram
12 groene Asperges
8 Aardappels (ratte) middel
10 gr. gedroogde Morilles
1 Ei
Zout
Peper
Nootmuskaat
0,05 liter Room
120 gr. in zeer kleine blokjes gesneden kaas (Beemster versverpakking)
50 gr. Boter
1,5 dl rode wijn Jus
4 dl lauw-warm Water
Paneermeel



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappel in de schil, haal ze uit de kookpan, halveer ze in de lengte en hol ze uit zonder de schil te beschadigen. Doe `het vruchtvlees` in een kom en vermeng deze met boter, zout, peper, nootmuskaat, room, een rauw ei en de Beemster versverpakking. Hierdoor ontstaat er een puree. Met deze puree vul je de aardappelschil en leg ze vervolgens in de ovenslee/ovenschaal. Bestrooi de aardappel met paneermeel, besprenkel het met gesmolten boter en gratineer in de oven van 220 graden. Laat de morilles (verse gedroogde paddenstoelen) weken in lauw warm water, als deze zacht zijn in de lengte doorknippen en 3 keer goed wassen met lauw water. De gewassen morilles in heet water afkoken, als het water kookt afgieten en niet koud spoelen! De asperge schillen, afkoken in gezouten water en koud afspoelen.
De kalfsentrecote zouten en peperen, daarna bakken in hete boter. Vervolgens uit de pan halen en in de oven van 220 gr plaatsen +/- 4 minuten laten garen. Daarna het vlees even laten rusten. De asperges vervolgens verwarmen in een beetje boter. Rode wijn jus aan de kook brengen en de morilles toevoegen. Pak het vlees en in de lengte 2 keer insnijden. Leg dit op het bord samen met 3 asperges, 2 gevulde aardappeltjes en de jus morielle er over verdelen.

Bron

Wie is de chef!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_e_weber
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top