Vruchtentaart met harde bodem

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2009
  • Vruchtentaart met harde bodem

    Vruchtentaart met harde bodem

    Vruchtentaart met harde bodem

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de bodem:
150 gr boter
150 gr suiker
450 gr bloem
2 eieren
1 blok witte chocolade

voor de vulling:
600 mL melk
4 eieren (2 hele eieren en 2 eierdooiers)
2 zakjes vanillesuiker
100 gr suiker
50 gr bloem

Voor de garnering:
Vers fruit (of uit blik)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de chocolade Au bain-marie smelten.
Vet een bakvorm in en doe er een laag suiker op.
Verwarm de oven op op 200 graden Celsius

Bereidingswijze

Maak een harde wener bodem door alle ingrediënten met de mixer te mengen totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
Kneed het deeg even goed door.
Rol het deeg uit en doe het in de bakvorm.
Prik de bodem in met een vork en bak deze af in een voorverwarmde oven op 200 Graden.
Even in de gaten houden tot hij mooi goudbruin is (dit is ongeveer 15 min).
Laat de goudbruin gebakken bodem afkoelen (ca. 20 min in de vriezer)
Smeer de bodem in met een de gesmolten chocolade totdat de hele bodem bedekt is.
Laat dit nog eens afkoelen (ca. 10 min in de koelkast).

Zet de melk met de vanillesuiker op het vuur en laat dit heet worden (tegen het kookpunt aan)
Klop de eieren met de dooiers en de suiker tot een romige massa
Doe de gezeefde bloem erbij en blijf even goed doorkloppen
Schenk de hete melk in een dun straaltje bij het eiermengsel en blijf goed roeren
Giet het mengsel terug in de pan en breng op laag vuur aan de kook
Laat het mengsel 2 a 3 minuutjes zacht koken (blijven roeren)
Verdeel de warme room over de taartbodem en strijk het glad met de achterkant van een lepel
Laat de taart afkoelen

Bedek de taart met het fruit

Bron

Ik heb een eigen combinatie gemaakt van verschillende andere recepten.

Serveertip

Zet de taart nog minimaal 1 uur in de koelkast zodat ie lekker koud is

Bon Appetit!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

lekker hoor, ik neem het mee gr. anita

ecureuil avatar
ecureuil 24-03-2009

Ziet er mooi uit. Wordt nog mooier en lekkerder als je hem afwerkt met een laagje taartgelei.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten