1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hamburger

Hamburger

Door: antpe

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2009

Ingrediënten 4 personen


1/2 ui
400 gr. rundergehakt
1 eidooier
zout, peper
50 gr. boter
4 hamburgerbroodjes
2 tomaten
4 blaadjes sla
4 plakjes jonge kaas.


Hamburger
Hamburger

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de schillen van de ui. Hak de ui fijn.
Doe het gehakt in een kom en roer de helft van de gehakte ui erdoor.
Roer de eidooier door het gehakt. Strooi er zout en peper naar smaak bij. Kneed het gehakt goed door.
Vorm 4 even grote ballen van het gehakt en druk ze plat.
Laat de boter lichtbruin worden in een Koekenpan.
Draai het vuur iets lager. Bak de hamburgers in ca. 15 min. gaar en bruin. Draai ze halverwege om.
snij de hamburgerbroodjes open.
Was de tomaten en snij ze in dunne plakjes.
Was de sla. Dep de blaadjes heel goed droog.

Serveertip

Beleg de broodjes met sla, tomaat, hamburgers, kaas en de rest van de ui.
579 kcal.
31 gr. eiwit
38 gr. vet
28 gr. khd.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top