Hummus met "bruune" bonen

  • Joods, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-03-2009

Een orgineel joods recept. Ik ben tal van variaties tegen gekomen, maar mis iedere keer de bladselderie als ingredient. Vandaar dat ik er nog weer 1 variant aan toe voeg.
je kunt het opdienen met bruine bonen in het kuiltje!

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de Hummus:
1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 g)
1 citroen (sap)
5 eetl. tahin (sesampasta)
3 tenen knoflook
theel. zwarte peper
theel. komijn poeder
theelepel kruiden bouillon poeder
handvol bladselderij
Voor de bruine bonen:
Potje bruine bonen (uitlekgewicht 215 g)
1 ui
1/2 theel. zwarte peper
1/2 theel. komijnpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Voorbereiding

Laat de kikkererwten uitlekken, bewaar wat van het kookvocht.
Pel de knoflook en de ui
Maak de bladselderij schoon en van de takjes rissen/plukken
Ui snipperen
Bruine bonen uit laten lekken

Bereidingswijze

doe alle ingredienten voor de puree in de keukenmachine.
Maal tot het een homogene massa is geworden.
Proef! Ik vind het lekker als het pittig is en een beetje zurig, mijn "leermeester" vind dat ik er teveel knoflook in doe. Hij maakt het met meer Tahin. Durf te spelen met de ingredienten.
Als het te stijf wordt, de massa met wat kookvocht aanmaken. Het moet een massa worden als "pudding" met een groffere structuur.
Als je dit op een ondiepe schaal stort, kun je in het midden een kuil maken voor de bruine bonen. Het kuiltje moet dus niet dichtslibben, dan is het te dun geworden.
Voor de bonen:
Fruit een uitje
Doe de afgespoelde bruine bonen erbij
en de peper, het komijnpoeder en de bouillonpoeder
en ong. 2 dl water breng het aan de kook maar laat het niet koken want dan gaan de bonen kapot.

Bron

mond tot mond

Serveertip

Een ring van hummus, bruine bonen in het kuiltje.
garneren met blaadjes selderij en/of tahin over de rand
Serveren met salade en brood
De joodse tafel is vaak een rijk gedekte tafel.

Laatste reacties

scooter1 avatar
scooter1 23-03-2009

Ben benieuwd! Ik ga het binnenkort proberen, we zijn hier gek op bruine bonen, ik laat je weten hoe het heeft gesmaakt! Groetjes Helma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten