Echte Griekse Tzatziki

  • Grieks, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-03-2009

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1/2 komkommer, 3 teentjes knoflook, dille (gedroogd), citroensap, olijfolie, peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef/Fijn vergiet, rasp, knoflookpers, mengkom, Snijplank.

Bereidingswijze

Schil de komkommer (of om en om wat schil laten zitten voor de smaak en kleur) en rasp het boven een vergiet. Strooi een klein beetje zout erover en laat uitlekken. Meng ondertussen de geperste knoflook met de kruiden en voeg wat gemalen peper toe.

Voeg tot slot een flinke scheut olijfolie toe en het sap van een halve citroen. Roer alles goed door elkaar en laat de smaken intrekken door het enige uurtjes in de koelkast te zetten.

Dit recept is afkomstig van Griekipedia. Dit recept en vele andere Griekse recepten zijn te vinden op Griekipedia.nl. http://www.griekipedia.nl/recepten/

Serveertip

Serveer met Griekse pitabroodjes die je even roostert, of plakjes Turks brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Bosmuis13 avatar
Bosmuis13 01-06-2020

Ik doe er ook nog gedroogde munt doorheen.

Bosmuis13 avatar
Bosmuis13 01-06-2020

Zo enorm zitten smullen dat er bijna iedere week een bak van 1000 g door heen gaat, exl. ingrediënten en al mijn buren zijn er ook al gek op, heerlijk!

nicelifebert avatar
nicelifebert 31-01-2020

Gewoon een heerlijke saus. Niet moeilijk doen, gewoon raspen die komkommer en met zout in een zeef uit laten lekken, en smullen maar. ;-)

arlenekaddy avatar
arlenekaddy 11-02-2019

delicious!

tina1951 avatar
tina1951 02-08-2015

Deze neem ik mee , bedankt ..

Tweeling55 avatar
Tweeling55 22-12-2014

Ik heb hem leren maken van een Griekse kok en belangrijk is in tzatziki is wel dat je verse knoflook gebruikt en uit de komkommer het liefst de zachte kern met zaadjes verwijderen.

Erik1717 avatar
Erik1717 14-09-2014

Gebruik dit recept al een aantal jaren. Heerlijke tzatziki.Bedankt voor het recept.

snowdogs avatar
snowdogs 20-12-2013

erug lekker, maak m zelf ook al n hele tijd zo! haal wel met een theelepel de zaadjes uit de komkommer voor t raspen

snowdogs avatar
snowdogs 20-12-2013

erug lekker, maak m zelf ook al n hele tijd zo! haal wel met een theelepel de zaadjes uit de komkommer voor t raspen

snowdogs avatar
snowdogs 20-12-2013

erug lekker, maak m zelf ook al n hele tijd zo! haal wel met een theelepel de zaadjes uit de komkommer voor t raspen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten