
500 gram Griekse volvette yoghurt (echt dikke yoghurt), 1/2 komkommer, 3 teentjes knoflook, dille (gedroogd), citroensap, olijfolie, peper en zout.
Zeef/Fijn vergiet, rasp, knoflookpers, mengkom, Snijplank.
Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland.
Schil de komkommer (of om en om wat schil laten zitten voor de smaak en kleur) en rasp het boven een vergiet. Strooi een klein beetje zout erover en laat uitlekken. Meng ondertussen de geperste knoflook met de kruiden en voeg wat gemalen peper toe.
Voeg tot slot een flinke scheut olijfolie toe en het sap van een halve citroen. Roer alles goed door elkaar en laat de smaken intrekken door het enige uurtjes in de koelkast te zetten.
Dit recept is afkomstig van Griekipedia. Dit recept en vele andere Griekse recepten zijn te vinden op Griekipedia.nl. http://www.griekipedia.nl/recepten/
Serveer met Griekse pitabroodjes die je even roostert, of plakjes Turks brood.
Bosmuis13 01-06-2020
Ik doe er ook nog gedroogde munt doorheen.
Bosmuis13 01-06-2020
Zo enorm zitten smullen dat er bijna iedere week een bak van 1000 g door heen gaat, exl. ingrediënten en al mijn buren zijn er ook al gek op, heerlijk!
nicelifebert 31-01-2020
Gewoon een heerlijke saus. Niet moeilijk doen, gewoon raspen die komkommer en met zout in een zeef uit laten lekken, en smullen maar. ;-)
arlenekaddy 11-02-2019
delicious!
tina1951 02-08-2015
Deze neem ik mee , bedankt ..