ALGERIJNSE RIJSTSALADE

  • Afrikaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2009

zomerse salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g gekookte rijst
1 schoongemaakte en fijngehakte kleine ui
50 g gare doperwtjes (eventueel uit blik)
100 g gare sperziebonen
75 g in kleine stukjes gesneden garnalen of tonijn (uit blik)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel komijnzaadjes
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels citroensap
zout
peper
1 in plakjes gesneden hardgekookt ei
enkele groene en zwarte olijven

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom

Voorbereiding

kook de rijst volgens de verpakking .Doe de rijst met de fijngehakte ui, de doperwtjes, de sperziebonen, de garnalen of de tonijn, de fijngehakte peterselie en de komijnzaadjes in een schaal en schep alles goed dooreen.

Bereidingswijze

Roer van de olijfolie met het citroensap en wat zout en peper een sausje. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade en schep de salade voorzichtig doorheen.

Garneer het geheel met de plakjes ei en wat groene en zwarte olijven.

Bron

internet

Serveertip

Geef de salade als voorgerecht of als hoofdgerecht op een warme dag; verdubbel in het laatste geval de aangegeven hoeveelheden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten