Hardgekookte eikerrie

  • Afrikaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
8 hard gekookte eieren, elk in lengte gehalveerd
3 uien, fijn
2 plat geslagen teentjes knoflook
50 g margarine
1 t gemberpoeder
1 e kerriepoeder
1 t garam massala
1/2 t zwarte peper
1 e bloem
40 g tomatenpuree
1 t zout
1+1/2 e citroensap
1 t suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit uien en knoflook tot glazig.
2. Voeg kerrie, gember, garam massala en zwarte peper toe en fruit verder voor 5 min.
3. Voeg bloem toe en maak bloem gaar in 3 min.
4. Voeg tomatenpuree, citroensap en suiker toe en kook op zacht vuur verder voor 6 min.
5. Voeg eieren toe aan kerriesaus en kook zachtjes verder voor 5 min. (als het dreig droog te koken kan jij beetje water toevoegen.

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Dit gerecht is makkelijk weer op te warmen en ook leuk om te maken voor bij feestjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten