Hardgekookte eikerrie
- Afrikaans, Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op 21-03-2009
Ingrediënten
8 hard gekookte eieren, elk in lengte gehalveerd3 uien, fijn
2 plat geslagen teentjes knoflook
50 g margarine
1 t gemberpoeder
1 e kerriepoeder
1 t garam massala
1/2 t zwarte peper
1 e bloem
40 g tomatenpuree
1 t zout
1+1/2 e citroensap
1 t suiker
Bereidingswijze
1. Fruit uien en knoflook tot glazig.
2. Voeg kerrie, gember, garam massala en zwarte peper toe en fruit verder voor 5 min.
3. Voeg bloem toe en maak bloem gaar in 3 min.
4. Voeg tomatenpuree, citroensap en suiker toe en kook op zacht vuur verder voor 6 min.
5. Voeg eieren toe aan kerriesaus en kook zachtjes verder voor 5 min. (als het dreig droog te koken kan jij beetje water toevoegen.
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Dit gerecht is makkelijk weer op te warmen en ook leuk om te maken voor bij feestjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties