Pittige rundvleescurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2009
  • Pittige rundvleescurry

    Pittige rundvleescurry

    Pittige rundvleescurry

  • Pittige rundvleescurry

    Pittige rundvleescurry

    Pittige rundvleescurry

  • Pittige rundvleescurry

    Pittige rundvleescurry

    Pittige rundvleescurry

Dit kun je er evt. bij serveren
o Rijst
o Mangochutney (potje bij AH)
o Atjar tjampoer
o Hollandse wokgroente. Even kort aanbakken met wat sambal en wat ketjap. Afblussen met 1 of 2 eetlepels water.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
o 800 gram doorregen runderlappen
o 2 teentjes knoflook
o 1 limoen
o 2 eetlepels olie (géén olijfolie)
o 2 eetlepels rode currypasta (potje Thai Kitchen)
o 1 blik kokosmelk (400 ml Nutco)
o 3 eetlepels bruine bastaardsuiker
o 3 eetlepels vissaus (hoeft niet; is wel lekker)
o ½ zakje verse koriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braad/stoofpan
rasp
snijplanken
messen
pollepels

Voorbereiding

1) vlees op kamertemperatuur laten komen en in stukken snijden
2) knoflook pellen en in stukjes hakken
3) limoen:
a. schoonspoelen
b. schil raspen en bewaren
c. uitpersen en vocht opvangen.

Bereidingswijze

B. Bereiden
1) in braadpan olie verhitten en vlees in ca. 5 minuten op hoog vuur rondom bruin bakken.
Eventueel vocht afgieten.
2) 2 eetlepels currypasta toevoegen en de rasp van de limoen goed door het vlees roeren.
3) Helft van het blikje kokosmelk toevoegen en 2 minuten goed roeren.
4) Knoflook, limoensap, (eventueel vissaus), basterdsuiker en rest kokosmelk toevoegen.
5) Vleesmengsel op laag vuur afgedekt 3 uur laten stoven. Als het te droog wordt óf water óf
nog wat kokosmelk toevoegen.

Bron

Etentje bij vriendin Agnes

Serveertip

C. Opdienen
1) vlees eventueel met wat zout nog beter op smaak brengen.
2) Koriander fijn knippen en vlak voor het serveren over de curry strooien.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Peterrabbit avatar
Peterrabbit 15-09-2013

Dit recept vanavond gegeten, een echt smaakbommetje leni en samen met de pittige mangochutney van deonart, je eet er je vingers bij op, heerlijk

Kaatjesaartje avatar
Kaatjesaartje 19-05-2013

Ga het nu voor de 2e maken, super lekker,bedankt voor het delen!

wrenske avatar
wrenske 21-02-2013

Was erg lekker en goed gelukt. Hebben volgende groentes gebruikt: paprika`s (geel en rood), winterpeen, bleekselderij, sperziebonen, courgette en roergebakken met ui en knoflook, met klein schepje sambal oelek en afgeblust met paar druppels zoete ketjap en water. Door het recept van de curry zit ook nog een gesnipperde ui. Heerlijk resultaat! We hebben het ietsje pietsje langer dan drie uur laten stoven. Voor de mangochutney hebben we niet het AH-potje gebruikt, want dat vinden we veels te zoet. We hebben Surinaamse mangochutney gebruikt die te verkrijgen is in toko`s. En natuurlijk veeeeel koriander!

agilitygek avatar
agilitygek 15-01-2013

ik heb het recept van het weekend gemaakt, en het is heerlijk heb er zelf nog gebakken uien en paprika aan toegevoegd. Ga dit zeker vaker maken.

christine5 avatar
christine5 17-04-2009

Ik heb je recept meegenomen, lijkt me erg lekker.

parel62 avatar
parel62 29-03-2009

majmmie lijkt me heerlijk ga het binnenkort eens proberen ...en laat het je weten ...

denisehulsbos avatar
denisehulsbos 24-03-2009

Heerlijk!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten