crème brulée

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren
200 ml slagroom
200 ml melk
80 gram suiker
4 eetlepels witte basterdsuiker
1 vanillestokje


Bereiding
Verwarm de oven voor op 125 ºC.

Snijd vervolgens het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, het merg en het stokje aan de kook. Laat dit mengsel vijf minuten trekken en verwijder het vanillestokje.

In de oven
Splits vervolgens de eieren en bewaar de vier dooiers in een grote kom. Klop ze samen met de suiker op tot een bleke room. Schenk de inhoud uit de pan er nu bij en blijf kloppen totdat er een dik mengsel ontstaat. Gebruik hiervoor een vork of een garde. Geen mixer! Verdeel de room over vier schaaltjes en zet die drie kwartier in de oven. Als de inhoud gestold is, moeten de bakjes de oven uit.

Onder de grill
Laat de crème brulée afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de schaaltjes vervolgens af en zet ze in de koelkast. Na twee uur haalt u de crèmes er weer uit. Verwarm ondertussen de grill voor. Bestrooi de crèmes met een laagje basterdsuiker en plaats de bakjes onder de grill. Als de suiker bruin is, zijn de crème brulées klaar om te serveren.
Eet smakelijk!

er zijn zat discussies over ,
een koude of een warme créme brulée,
maar ik vind deze ..de lekkerste ;)
Boodschappen bestellen

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

YvonnevdB avatar
YvonnevdB 26-12-2011

Heb dit recept vandaag gemaakt maar na drie kwartier in de oven nog steeds erg dun toen nog een half uur op 140 graden laten staan. Was toen eindelijk gebonden. Het is erg lekker.

jaani avatar
jaani 13-05-2010

Heerlijke creme brulee !! Heb het vanavond gemaakt. Kan niet mislukken. Met een bolletje roomijs en slagroom op een mooi bord en een mooi schaaltje een prachtig eenvoudig en verukkelijk recept. Dank je wel. groeten, Jaani

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten