Mexicaanse rijst

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr, rijst,
2 eetl. olie,
3 uien,
3 teentjes knoflook
4 tomaten
250 gr. spekblokjes,
250 gr, chorizo (b.v. Stegeman),
1 groene en 1 rode paprika,
1 kippenbouillon tablet
zout en peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Los het bouillontablet op in 600ml heet water.
Snij de uien en paprika in redelijk grove stukken, snij de tomaten in kleine stukjes.
Ontvel de chorizo en snij de chorizo in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit zachtjes de uien, knoflook en het spek.
Fruit als laatste de rijst nog even mee.
Voeg dan de tomaten en de paprika toe en schep alles door elkaar.
600ml kippenbouillon toevoegen en als dit weer kookt de chorizo toevoegen. Zout en peper erbij.
Doe het deksel op de pan en ca 20 minuten op zacht vuur laten staan totdat de rijst gaar is (max. 30 minuten).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten