1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Sushi

Sushi

Door: planco

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-03-2009

Ingrediënten 4 personen


150 g Japanse of Surinaamse rijst, gewassen in een bolzeef
200 tot 250 ml water
1 eetl. Japanse rijstazijn of tafelazijn
0,5 eetl. suiker
snufje zout
1 komkommer, in linten geschild (over de lengte)
1/2 groene paprika, in smalle reepjes
1/2 rode paprika, in smalle reepjes
2 tomaten, in blokjes
100 g kipfilet, gebakken en in kleine stukjes
paar blaadjes waterkers
1 winterwortel, schoongemaakt en in linten geschild (over de lengte)
plastic folie
bamboematje


Verder heb je nodig


Bamboematje, plastic folie

Sushi
Sushi

Zelf een sushi proberen te maken dit is de manier om te experimenteren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de rijst met water in een pan aan de kook. Zet vervolgens de warmtebron laag en laat de rijst 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de rijst kleverig wordt (let op: niet papperig). Giet de rijst af en laat het nog even nastomen. Meng azijn, suiker en zout door elkaar en schep dit door de rijst. Laat de rijst nog even afkoelen

Bereidingswijze

Leg plastic folie op het bamboematje. Verdeel de linten komkommer over de hele breedte van het matje (laat de randen vrij) en schik hier een kleine hoeveel rijst op, een paar reepjes paprika, stukjes tomaat, stukjes kip en wat waterkers. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op en schuif met de andere hand de plastic folie er steeds voorzichtig een stukje tussenuit. Maak een tweede rol met de repen wortel als buitenkant. Snijd de sushirollen met een scherp, nat mes in 8 stukken en serveer de sushi op een schaal.

Bron

Boodschappen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top