1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gefrituurde kabeljauwstukjes

Gefrituurde kabeljauwstukjes

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2009

Ingrediënten 4 personen


800 gram kabeljauwfilet of een andere witte visfilet
150 gram bloem
1 ei (loskloppen)
half glas bier
sap van 1 citroen
snufje zeezout
half bosje peterselie (fijngehakt en alleen de blaadjes)
olijfolie


Gefrituurde kabeljauwstukjes
Gefrituurde kabeljauwstukjes

Deze ,van oorsprong, Churros de pescado zijn knapperig gebakken visstukjes die op de Canarische Eilanden heel populair zijn als tapas, maar ook als maaltijd!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kabeljauw in langwerpige stukken van 3 cm breed en 8 cm lang snijden. Do de stukjes vis in een kom en marineer in citroensap, peterselie en een klein beetje zeezout. Laat dit 2 uur lang afgedekt in de koelkast laten staan.

Bereidingswijze

Beslag maken van de bloem, losgeklopt ei en bier.
Roer alles goed door elkaar totdat het een mooi, glad beslag is.(niet te dik) Doe de visstukjes in het beslag en meng voorzichtig door elkaar.
Haal dan één voor één de visstukjes uit de beslagkom en bak in ruim olijfolie.

Let op: bak niet teveel tegelijk en de olie moet echt goed heet zijn

Serveertip

Serveer met aioli saus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top