Kip met tomaten `voor veel`
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Voor meerdere mensen koken vindt niet iedereen gemakkelijk. Deze kipschotel is simpel aan te passen aan het aantal gasten en bovendien helemaal vooruit te maken, zodat de kip alleen nog een half uurtje in de oven hoeft. Wie niet van mozzarella houdt kan ook wat slagroom door de tomaten mengen.
Ingrediënten 8 personen
8 kipfiltets, zout, chilipoeder, bloem, 1 grote ui, 2 flinke tenen knoflook, olijfolie, 2 blikken (a 400gr) tomatenblokjes, 2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden. 1 doosje kerstomaten, 1 bolletje mozzarella, klein bosje basilicum.Voorbereiding
Kruid de kipfiltets met zout en chilipeper. Bestuif ze met bloem. Pel en snipper de ui en knoflooktenen.
Bereidingswijze
Verhit olie in een ruime koekenpan. Bak de kipfilets hierin aan beide zijden aan. Neem ze uit de pan. Voeg eventueel wat extra olie toe en fruit de uisnippers in ca. 3 minuten zacht. Voeg de knoflooksnippers toe en fruit 1 minuut. Schenk de inhoud van de blikken tomatenblokjes hierbij en kruid met de italiaanse kruiden. Laat een minuut of vijf pruttelen. Voeg zout en peper toe. Vet een ovenschaal in en leg hierin de kip. Schenk de tomatensaus erover. Verdeel de tomaatjes tussen de filets. Snijd de kaas in acht plakken en leg op elke kipfilet een plak mozzarella. Schuif de schaal in een goed voorverwarmde oven van 180-200 graden. Laat door en door gaar worden in 25-30 minuten.
Bron
Gooi en Eemlander
Serveertip
Bestrooi voor het serveren met gescheurde blaadjes basilicum.