Bonen-tarlischotel met ansjovis en rozemarijn

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2009
  • Bonen-tarlischotel met ansjovis en rozemarijn

    Bonen-tarlischotel met ansjovis en rozemarijn

    Bonen-tarlischotel met ansjovis en rozemarijn

heerlijk gezond, snel en ziet er ook nog prachtig uit!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 250 g tarly (voorgekookte tarwe)
* 500 g panklare sperziebonen
* 4 ansjovisfilets, fijngehakt
* 3 teentjes knoflook, fijngehakt
* 4 eetlepels olijfolie
* 1 takje verse rozemarijn, fijngesneden
* 1 ui, in halve ringen
* 250 g cherrytomaten, gehalveerd
* 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
* 100 g feta (kaas), in kleine blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
ovenschotel ca 2ltr

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 °C.
Sperziebonen in 5 min. beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken.
Tarly in 12 min gaar koken en afgieten.

Bereidingswijze

Tarwe in met bakpapier beklede ovenschaal leggen.
In kom ansjovis mengen met olie, rozemarijn, knoflook en peper naar smaak.
Sperziebonen, ui,knoflook, tomaatjes, kidneybonen en feta met ansjovisolie omscheppen en geheel op tarwe leggen.
Bonenschotel in midden van oven in 30 min. gaarbakken.

Bron

A.H.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten