Bonen-tarlischotel met ansjovis en rozemarijn
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-03-2009
heerlijk gezond, snel en ziet er ook nog prachtig uit!
Ingrediënten 4 personen
* 250 g tarly (voorgekookte tarwe)* 500 g panklare sperziebonen
* 4 ansjovisfilets, fijngehakt
* 3 teentjes knoflook, fijngehakt
* 4 eetlepels olijfolie
* 1 takje verse rozemarijn, fijngesneden
* 1 ui, in halve ringen
* 250 g cherrytomaten, gehalveerd
* 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
* 100 g feta (kaas), in kleine blokjes
Benodigdheden
bakpapierovenschotel ca 2ltr
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Sperziebonen in 5 min. beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken.
Tarly in 12 min gaar koken en afgieten.
Bereidingswijze
Tarwe in met bakpapier beklede ovenschaal leggen.
In kom ansjovis mengen met olie, rozemarijn, knoflook en peper naar smaak.
Sperziebonen, ui,knoflook, tomaatjes, kidneybonen en feta met ansjovisolie omscheppen en geheel op tarwe leggen.
Bonenschotel in midden van oven in 30 min. gaarbakken.
Bron
A.H.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties