rauwe witlofstamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
ca. 1 kilo (grote) aardappelen
4 stronkjes witlof
4 eetlepels geraspte belegenkaas
2 ons gebakken magere spekreepjes
4 volle eetlepels(room)boter
nootmuskaat en mosterd
Snij de aardappelen in blokjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar,snij de witlof in fijne reepjes en haal het bittere harde binnenste er uit, stamp de aardappelen, samen met de (room)boter tot puree, en voeg de mosterd , de spekjes ,de kaas toe aan de puree,meng als laatste de witlofreepjes erdoor en strooi ter garnering nog wat nootmuskaat over de stamppot.
lekker met een biefstuk of karbonade.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1081,27 kcal |
Koolhydraten | 99,34 g |
Eiwitten | 34,15 g |
Vetten | 58,25 g |
Bron
eigen idee