Maki sushi en nigiri sushi

  • Japans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2009

Deel dit recept

Bereidingswijze

Maki sushi en Nigiri sushi
Ingrediënten:

400 gram Japanse rijst
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet de rijst af en voeg de suiker en rijstazijn toe.
Schep dit om. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur

Maki sushi
Ingrediënten:

2 vellen nori (zeewier)
100 gram verse tonijn
100 gram verse zalm
4 eetlepels wasabi
3 eetlepels gember
4 eetlepels zoute ketjap
Leg op de vellen nori wat rijst.
Doe op het ene vel horizontaal een reep tonijn en op het andere vel horizontaal een reep zalm. Let er op dat je de nori met droge handen aanraakt, anders plakt deze aan je handen.
Rol de vellen op met behulp van een bamboe matje.
Snijd de rollen in gelijke stukken.

Serveer de maki sushi met de wasabi, gember en ketjap.


Nigiri sushi
Ingrediënten:

8 grote verse garnalen
4 eetlepels wasabi
3 eetlepels gember
4 eetlepels zoute ketjap
Bereidingswijze:
Maak met natte handen een blokje rijst ten grote van een ijsblokje.
Snijd een garnaal doormidden snijden en leg die op de rijst.

Serveer ook bij de nigiri sushi: wasabi, gember en ketjap

Bron

Smaken verschillen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten