Kipragout onder een bladerdeegdakje

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2009
  • Kipragout onder een bladerdeegdakje

    Kipragout onder een bladerdeegdakje

    Kipragout onder een bladerdeegdakje

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 bak Superieur Kippenragout 400 gr
6 plakken roomboter bladerdeeg
1 ei
½ theelepel zeezout
1 theelepel sesamzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 hittebestendige kopjes (van Ø 8 cm), ronde uitsteekvorm (van Ø 9 cm)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C)
Verwarm 1 bak Superieur Kippenragout (400 g) volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron. Vul 6 hittebestendige kopjes (van Ø 8 cm) met warme kippenragout

Bereidingswijze

Druk met een ronde uitsteekvorm (van Ø 9 cm) rondjes uit 6 plakken roomboter bladerdeeg
Klop 1 ei los en bevochtig hiermee de deegrondjes licht aan beide zijden
Vouw over elk ovenschaaltje een deegrondje en druk de deegranden goed aan. Besprenkel de deegranden met een ½ theelepel grof zeezout en 1 theelepel sesamzaad
Plaats de ovenschaaltjes in 20 minuten middenin de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is

Laatste reacties

pippismulkous avatar
pippismulkous 24-03-2009

Wordt de kippenragout niet vanzelf warm door de oventemperatuur? Moet het écht eerst in de magnetron?

professoroud avatar
professoroud 21-03-2009

Hallo Dirk, Ik denk dat ik de ragout liever zelf maak, maar ik vind dit wel een reuze leuk idee. Past goed in mijn zaterdag - gemaksdag. Dank je wel. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten