Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Eendenborst bakken

Eendenborst bakken

Door: ronaldzwart

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2009

Ingrediënten


Eendenborst


Eendenborst bakken
Eendenborst bakken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kerf de vetkant van de eendenborst met een tussenruimte van 1 cm. ruitvormig in tot bijna op het vlees.

Leg de borst met de vetkant naar beneden( zonder vetstof) in een passende anti-aanbakpan en laat het vet op zacht vuur uitsmelten.
Dat vet wordt steeds heter en daardoor ontstaat een krokant korstje.

Strooi wat zout en peper op vleeskant en draai de eendenborst om, strooi ook wat zout en peper op het krokante korstje.

Bak de vleeskant zachtjes in het uitgesmolten eendenvet, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid ca. 5 - 10 minuten.5 min. is rood,10 min. is met een roze kern,15 min.is doorbakken.

Neem de borst uit de pan en leg hem op een warm bord, dek luchtig af met aluminiumfolie.

Zet het bord op een warme plaats en laat het vlees 15 minuten rusten.Dat is belangrijk! Zo krijgt het vlees tijd om te ontspannen en loopt het bloed er niet uit als je het snijd.

Snij in plakjes en serveer volgens recept.

Om het helemaal goed te doen volgens de chef: zorg dat het bord waarop de eendenborst te rusten wordt gelegdt en het bord of de schaal waar je de versneden eendenborst op legt goed warm zijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldzwart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top