Gado gado emping
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-03-2009
Superlekkere en gezonde groentemaaltijd voor het hele gezin, cassave chips erbij voor de kinderen en die heerlijke emping voor de volwassenen. Bestrooi riant met fruitjes en dry roasted peanuts.
Ik heb de bereiding van de gadogado saus in het midden gelaten, maar gebruik zelf vaak die heerlijke pakjes saus in poedervorm die met water moeten worden verwarmd (gaat handig in de magnetron, even wat djeroek peroet mee verwarmen voor een lekker citrussmaakje).
Ingrediënten 4 personen
1/4 ijsbergsla, in dunne reepjes1 hand spercieboontjes
1 komkommer in dunne plakjes
1-2 ons tauge
1/2 spitskool, in dunne reepjes
1 blok tahoe
8 gekookte eieren
300 ml gado gado saus met wat djeroek peroet
emping
cassave chips
gefruite uitjes
dry roasted peanuts
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 715,84 kcal |
Koolhydraten | 43,05 g |
Eiwitten | 37,63 g |
Vetten | 42,48 g |
Bereidingswijze
Snij de tahoe in blokken, dep af en bestuif met bloem waardoor wat peper, zout en laos vermengd is. Bak krokant en lichtbruin in pindaolie. Houd warm.
Maak de boontjes schoon en stoom ze ongeveer 20 min, ze moeten beslist knapperig blijven. Intussen de eieren koken. Spitskool in fijne reepjes snijden en de komkommer in plakjes snijden. De spitskool en de tauge ongeveer 10 min gaar stomen.
Pel de eieren af, en snij in helften.
Serveren: eerst de ijsbergsla, dan de gestoomde groenten, komkommer en tahoe, hierop de pindasaus, eroverheen emping of cassave kroepoek, fruitjes en/of dry roasted peanuts.
Bron
gebaseerd op de gado gado van een van de beste toko`s in Den Haag
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties