Roze koeken
- Nederlands, Tussendoortje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 18-03-2009
Hét recept voor van die heerlijke Roze Koeken.
Ingrediënten
200 gram roomboter plus extra om in te vetten (kamertemperatuur)200 gram suiker
4 eieren
220 gram bloem
160 gram poedersuiker
1.5 el bessensap
Benodigdheden
Cakevormpjes, 2 bakplatenen een keukenmachien.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop met een mixer of een keukenmachine de boter en de suiker voor circa 10 minuten. Voeg dan al kloppend één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Meng dan de bloem door het beslag.
Bereidingswijze
Vet de bakvorm in met een beetje boter. Zet de vormen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met beslag. Neem een stuk bakpapier net zo groot als de bakvorm en leg dit er bovenop. Leg hierop een andere (zware) bakplaat, zodat de bovenkant van de koeken plat wordt als ze gaan rijzen.
Bak de koeken in 25 –30 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vorm en laat verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer het bessensap erdoor. Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde koeken en laat het glazuur hard worden
Bron
Life and cooking
Laatste reacties
Omdat ik in Australie woon is het moeilijk om roomboter te kopen. Maar toen zag ik de presidente boter in de supermarkt en heb ik die maar gekocht. Eerste koek geprobeerd vanmorgen en de koek was heerlijk romig :)
Ik heb deze roze koeken gisteren gemaakt. Maar het ging de foute kant op wat de fondant betreft dit was waarschijnlijk een foutje want ipv 1.5 el bessen sap had dit eigenlijk 150 dl moeten zijn. Ik heb trouwens blauwe bessensap gebruikt en er meer bessensap bij gegooid :)
Voor hoeveel roze koeken is dit??
Kijk eens aan, vegetarische roze koeken. Die in de winkel worden gekleurd met een kleurstof uit luizen. Zo kan het ook!
ik neem je recept mee! heerlijk, roze koeken! groeten Heleen
Als ik het goed begrijp, worden de koeken in de oven gebakken MET de zware bakplaat er bovenop of haal je die al weg als de koeken gerezen zijn?