Tartaar van grote garnaal in kataifideeg
- Internationaal, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-03-2009
Dit heerlijke hapje heb ik gemaakt tijdens een workshop in Librije`s Atelier. Het is redelijk eenvoudig te maken en het resultaat is heerlijk en ziet er bovendien erg mooi uit. Je maakt hier zeker indruk mee op een feestje!
Ingrediënten 6 personen
- 6 grote garnalen- 1/2 teentje knoflook
- Rasp van 1 limoen
- Zout en peper
- Kataifideeg (turkse supermarkt)
Gembermayonaise:
- 50 gram mayonaise
- 5 gram verse geber
- Rasp en sap van 1 limoen
- 20 gram yoghurt
Garnering:
- Verse koriander
Benodigdheden
- Frituurpan- Amuseglaasjes
Bereidingswijze
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en hak fijn tot tartaar. Breng het op smaak met knoflook, limoenrasp en zout en peper.
Maak van het kataifideeg mooie hoopjes en leg hierop het balletje van de gambatartaar. Vouw het deeg netjes om de tartaar. Bewaar dit in de koeling tot gebruik.
Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoenrasp en -sap en de yoghurt. Doe deze saus in een spuitzakje. Frituur de gambaballen in een schone friteuse op 160 graden goudbruin en krokant.
Bron
Librije`s Atelier
Serveertip
Spuit in een klein amuseglaasje de gembermayonaise en leg hierop de gefrituurde gambatartaar. Garneer met koriander.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Lekker hoor! Maar van het deeg een hoopje maken>
Meta dit lijkt me heerlijk . Meegenomen dus. Gr. john