Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2009
  • Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

    Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

    Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

Dit heerlijke hapje heb ik gemaakt tijdens een workshop in Librije`s Atelier. Het is redelijk eenvoudig te maken en het resultaat is heerlijk en ziet er bovendien erg mooi uit. Je maakt hier zeker indruk mee op een feestje!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 6 grote garnalen
- 1/2 teentje knoflook
- Rasp van 1 limoen
- Zout en peper
- Kataifideeg (turkse supermarkt)

Gembermayonaise:
- 50 gram mayonaise
- 5 gram verse geber
- Rasp en sap van 1 limoen
- 20 gram yoghurt

Garnering:
- Verse koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Frituurpan
- Amuseglaasjes

Bereidingswijze

Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en hak fijn tot tartaar. Breng het op smaak met knoflook, limoenrasp en zout en peper.
Maak van het kataifideeg mooie hoopjes en leg hierop het balletje van de gambatartaar. Vouw het deeg netjes om de tartaar. Bewaar dit in de koeling tot gebruik.

Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoenrasp en -sap en de yoghurt. Doe deze saus in een spuitzakje. Frituur de gambaballen in een schone friteuse op 160 graden goudbruin en krokant.

Bron

Librije`s Atelier

Serveertip

Spuit in een klein amuseglaasje de gembermayonaise en leg hierop de gefrituurde gambatartaar. Garneer met koriander.

Eet smakelijk!

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 22-03-2009

Lekker hoor! Maar van het deeg een hoopje maken>

john15 avatar
john15 18-03-2009

Meta dit lijkt me heerlijk . Meegenomen dus. Gr. john

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten