1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2009

Ingrediënten 6 personen


- 6 grote garnalen
- 1/2 teentje knoflook
- Rasp van 1 limoen
- Zout en peper
- Kataifideeg (turkse supermarkt)

Gembermayonaise:
- 50 gram mayonaise
- 5 gram verse geber
- Rasp en sap van 1 limoen
- 20 gram yoghurt

Garnering:
- Verse koriander


Verder heb je nodig


- Frituurpan
- Amuseglaasjes


Tartaar van grote garnaal in kataifideeg
Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

Dit heerlijke hapje heb ik gemaakt tijdens een workshop in Librije`s Atelier. Het is redelijk eenvoudig te maken en het resultaat is heerlijk en ziet er bovendien erg mooi uit. Je maakt hier zeker indruk mee op een feestje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en hak fijn tot tartaar. Breng het op smaak met knoflook, limoenrasp en zout en peper.
Maak van het kataifideeg mooie hoopjes en leg hierop het balletje van de gambatartaar. Vouw het deeg netjes om de tartaar. Bewaar dit in de koeling tot gebruik.

Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoenrasp en -sap en de yoghurt. Doe deze saus in een spuitzakje. Frituur de gambaballen in een schone friteuse op 160 graden goudbruin en krokant.

Serveertip

Spuit in een klein amuseglaasje de gembermayonaise en leg hierop de gefrituurde gambatartaar. Garneer met koriander.

Eet smakelijk!

Bron

Librije`s Atelier



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van metata
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top