Witlof-venkelsalade met sinaasappel

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2009
  • Witlof-venkelsalade met sinaasappel

    Witlof-venkelsalade met sinaasappel

    Witlof-venkelsalade met sinaasappel

Een heerlijke salade, vooral door de combinatie van smaken van de (beetje) bittere witlof en de aparte venkel. De sinaasappel zorgt voor een zoete verfrissing.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Witlof (1 struikje per persoon)
1 venkel
2 sinaasappels
2 el olijfolie
peper (uit de molen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De buitenste bladeren van de witlof verwijderen, onderkant stronkje afsnijden en in dunne reepjes snijden. De venkel doormidden snijden en in dunne plakken schaven. Eventueel nog een keer doormidden snijden. De sinaasappels dik schillen zodat er geen witte velletjes zichtbaar zijn. De sinaasappel tussen de vliesjes uitsnijden. Probeer zo weinig mogelijk sinaasappelsap verloren te laten gaan. Dit gebruik je samen met een of twee lepels olijfolie als dressing voor de salade.
Met wat peper op smaak brengen.

Bron

Als onderdeel van een kookcursus een keer gemaakt.

Serveertip

Bij een barbecue is dit een welkome verrassing.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten