Witlof-venkelsalade met sinaasappel
- Nederlands, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-03-2009
Een heerlijke salade, vooral door de combinatie van smaken van de (beetje) bittere witlof en de aparte venkel. De sinaasappel zorgt voor een zoete verfrissing.
Ingrediënten 4 personen
Witlof (1 struikje per persoon)1 venkel
2 sinaasappels
2 el olijfolie
peper (uit de molen)
Bereidingswijze
De buitenste bladeren van de witlof verwijderen, onderkant stronkje afsnijden en in dunne reepjes snijden. De venkel doormidden snijden en in dunne plakken schaven. Eventueel nog een keer doormidden snijden. De sinaasappels dik schillen zodat er geen witte velletjes zichtbaar zijn. De sinaasappel tussen de vliesjes uitsnijden. Probeer zo weinig mogelijk sinaasappelsap verloren te laten gaan. Dit gebruik je samen met een of twee lepels olijfolie als dressing voor de salade.
Met wat peper op smaak brengen.
Bron
Als onderdeel van een kookcursus een keer gemaakt.
Serveertip
Bij een barbecue is dit een welkome verrassing.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties