Romige mosterdsoep.

  • Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2009
  • Romige mosterdsoep.

    Romige mosterdsoep.

    Romige mosterdsoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kippebouillontabletten, 1/2 kleine prei, 50 gram katenspek, 1 eetlepel olie, 1 bekertje creme fraiche, minstens 2 eetlepels Zaanse mosterd, 1 kuipje volvette smeerkaas ( 100 gram), 4 eetlepels allesbinder of maizena, zout en peper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In een pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen.
Intussen prei schoonmaken en in dunne ringen snijden (wassen en laten uitlekken). Katenspek in reepjes snijden en krokant bakken in olie.
Spek op keukenpapier laten uitlekken.
Met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen en de mosterd erdoor roeren. Smeerkaas al roerende in de soep laten smelten. Spek erdoor
Soep binden met allesbinder of maizena. Op smaak brengen met zout en peper.
Als laatste de prei toevoegen en direkt opdienen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten