Nutella cupcakes

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.
  • Nutella cupcakes

    Nutella cupcakes

    Nutella cupcakes

Ja, wat moet je over zoiets heerlijks nou zeggen, ga lekker bakken, het is zoooooo snel klaar en je kunt gaan smullen. het recept is voor ongeveer 14 muffins.

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen

    VOOR HET DEEG
    1 tl . zout
    2 tl. bakpoeder
    256 gram bloem (ik verander de hoeveelheid n.a.v een reactie!)
    100 gr. suiker
    200 ml. melk
    100 gram gesmolten boter (of vloeibare boter van becel)
    1 ei
    1 tl. amandel aroma
    1 tl. vanille aroma

    NUTELLA ICING (GLAZUUR)
    85 gr. boter (vloeibare boter gaat heel goed!)
    150 gr. poedersuiker
    40 ml. melk(probeer evt. eerst wat minder omdat het wat te zacht wordt, even testen dus!))
    1/2 tl. vanille aroma
    100 gr. Nutella
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 284,75 kcal
Koolhydraten 35,98 g
Eiwitten 3,88 g
Vetten 13,71 g
Benodigdheden
muffinvorm; evt. papieren vormpjes voor in de muffinvorm (hoef je niks in te vetten); Kom

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 180 graden C

Bereidingswijze


    Meng het zout, bakpoeder en bloem door elkaar
    Roer de melk, boter, suiker, aroma`s en ei door elkaar en voeg het mengsel toe aan de bloem
    Kort doorroeren met een vork. De muffins bakken in 20 min. op 180 graden c.

    ICING (GLAZUUR)
    Klop de boter samen met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg de melk, Nutella en aroma erbij en klop het mengsel nog 1-2 minuten!

Icing over de gebakken muffins doen. (Met een spuitzak gaat het goed)
En smullen maar.

Serveertip

TIP: De icing (glazuur) is ook erg lekker om op b.v. een versgebakken cake te doen!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten