Een kruimelvlaai uit Limburg.

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2009
  • Een kruimelvlaai uit Limburg.

    Een kruimelvlaai uit Limburg.

    Een kruimelvlaai uit Limburg.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram wittebroodmix, 25 gram Boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 deciliter lauwe melk, 1/2 liter volle melk, 50 gram custardpoeder, 2 eierdooiers, 1 klein potje rabarbermoes, 75 gram koude boter, 75 gram suiker, 150 gram bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Doe de broodmix met de boter, eitje, vanillesuiker en de lauwe melk in een beslagkom en kneed er met koele handen een soepel deeg van.
Laat het deeg op een warme, vochtige plaats rijzen, kneed het tot een bol en rol het uit tot een ronde lap die in een ronde vorm van 30 cm past.
Maak van de 1/2 liter melk, de custardpoeder, de suiker en de eierdooiers een dikke vla en strijk die over de bodem.
Erop legt u rabarbermoes.
Van de koude boter, suiker en bloem maakt u een los kruimelig deeg een bedek hiermee de vlaai.
Bak de vlaai 30 minuten in een voorverwarmde oven (225 gr.C.)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten