ravioli gevuld met asperges en manchego-kaas.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2009

met limburgse asperges.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g asperges
4 gedroogde tomaten in olie
25 g basilicum
3 el olijfolie met truffelaroma
200 g manchegokaas
8 lasagnebladen (vers)
3 bosuitjes
75 g veldsla
1 el boter
200 ml slagroom
zout,peper,nootmuskaat

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

(Kan halve dag van tevoren).asperges wassen en puntenvan ca 4 cm eraf snijden.in steelpan met koud water en zout aspergepunten in ca 3 min beetgaar koken.in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.houtachtige uiteinden van aspergestelen afsnijden.stelen schuin in plakjes van ca 1/2 cm snijden.tomaatjes in stukjes snijden.bacilicum in reepjessnijden.vier kleine toefjes achterhouden voor garnering.in wok truffelolie verhitten .asperges op matig hoog vuur in ca 4 min al omscheppend beetgaar bakken.tomaatjes en 2 el bacilicum ca 1 min meebakken.1/4 deel van manchego grof raspen,rest in blokjes van ca 1/2 snijden. van vuur af kaasblokjes door asperges scheppen.op smaak brengen met peper.bakplaat bekleden met bakpapier .in ruim kokend water en zout lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.over de rand van vergietr laten uitlekken.vellen lasagne op bakplaat leggen.aaan één kant flinke el asperges scheppen en lasagnevellen dubbelvouwen tot gebruik afdekken met plasticfolie .bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.in pan boter smelten.bosui veldsla en de rest van bacilicum erdoor scheppen en ca 2 min zachtjes smoren.room toevoegen en met staafmixer alles pureren tot gladde saus.op smaak bregen met zout en peper..en snufje nootmuskaat.

oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.vier borden voorverwarmen .bakplat in midden van oven schuiven en ravioli in 5á 7 min door en door heet laten worden.veldslasaus zachtjes opnieuw verwarmen .op borden laagje saus scheppen.op elk bord 2 ravioli leggen.beetje saus erover schenken en garneren met aspergepunten,geraspte kaas en toefje bacilicum.

Bron

internet

Serveertip

wijn tip:sauvignon blanc classic.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten