scampi met asperges en serranoham.

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2009

met limburgse asperges op z`n italiaans.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 aardappel
8 witte asperges
12 scampi (vers of gekookt of diepvries)
2 limoenen
8 el olijfolie
1 sjalot (fijngesneden)
1/2 el mayonaise
1/2 el zure room
1/2 el piccalilly
1/2 el mosterd
4 el verse groene pesto
2 sneetjes zuurdesembrood
12 slablaadjes(div soorten kan je er voor gebruiken)
4 pl serranoham(in reepjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

aardappels in de schil in ca. 20 min .gaar koken.asperges goed schillen ,houtachtige uiteinden eraf snijden .asperges in ca. 15 min gaar koken in gezouten water.in vergiet laten uitlekken.

scampi pellen ,aan rugzijde insnijden en darmkanaal(zwart steepje) verwijderen.scampi droogdeppen en met zout en peper bestrooien.

gare asperges en aardappels in vergiet laten uitlekken.limoen raspen (1 tl ), limoen uitpersen.in kom dressing kloppen van helft van limoensap,4 el olie ,peper en zout.asperges in dressing leggen.aardappels pellen en er 16 gelijkematige plakjes van snijden.met steekvormje 16 rondjes uit aardappels steken.

saus maken van sjalot ,mayonaise ,room piccalilly, limoenrasp en de rest van limoensap,mosterd , 3el olie,peper en zout.aardappelrondjes voorzichtig door de saus mengen.

brood licht roosteren in broodrooster,4 rechthoeken van 12 x 4 cm uit sneetjes snijden.in koekenpan 1 el olie verhitten e scampi op matig vuur in 5 min gaar bakken,halverwege keren.op elke scampi wat pesto scheppen.aardappelplakjes tegenelkaar op 4 borden leggen.achtereenvolgens beleggen met scampi ,slablaadjes ,zuurdesemtoast en serranoham.asperges uit dressing nemen en elk in 5 stukjes van oplopende grootte snijden.borden garneren met aspergesplakjes,overgebleven dressing en pesto.

Bron

internet.

Serveertip

wijn tip:rosemount chardony.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten