1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stoofvlees
  5. indisch stoofvlees

indisch stoofvlees

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2009

Ingrediënten 4 personen


700 gram magere hamlappen, in dobbelsteentjes
zout
peper
4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
3 uien, in grove stukken
4 teentjes knoflook,gehakt
stukje verse gemberwortel (circa 3 cm), geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
6 eetlepel ketjap manis
8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
eventueel allesbinder of maïzena
ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan rn bak de vleesblokjes lichtbruin.
Roerbak de ui, de knoflook, de gember en peper 3 minuten mee.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen.
Het vlees moet onder staan.
Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven.
Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160 graden en stoof minimaal 1 uur.
Bind de saus eventueel voor het serveren met allesbinder of maïzena.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top