1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse stoofpot

Griekse stoofpot

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2009

Ingrediënten 4 personen


500 g lams- of rundvlees
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
25 g margarine
1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g)
1 zakje Knorr Mix voor Stoofpotje
150 ml sinaasappelsap
3 el zwarte olijven zonder pit
2 el gehakte peterselie, om te garnere


Griekse stoofpot
Griekse stoofpot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in reepjes. Snijd de uien in ringen en hak de knoflook. Verwijder de zaden van de paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de courgette in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de margarine en bak het vlees al omscheppend bruin met de uien en de knoflook. Blus af met 250 ml water en voeg de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door.
Laat dit op een laag vuur met gesloten deksel ongeveer 1,5 uur stoven.

Voeg, als het vlees bijna gaar, is de inhoud van het zakje Knorr Mix, 100 ml water, het sinaasappelsap, de paprika, de olijven en de courgette toe. Breng het geheel al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 15 minuten zachtjes stoven.

Serveertip

Strooi de peterselie erover.

Lekker met penne.


Bron

Knorr



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top