1. Home
  2. Recepten
  3. Varkenshaas
  4. Gevulde Varkenshaas

Gevulde Varkenshaas

Door: meatteam

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2009

Ingrediënten 2 personen


1 Varkenshaas (ca. 300 gr)
3 zongedroogde tomaatjes (liefst uit olie)
1/2 bol mozzarella
Slankie zongedroogde smeerkaas (hebben ze niet op Texel, ik gebruik dus smeerkaas van Slankie met sambal)
zout, peper, 1/2 bouillonblokje, 50 ml kookroom, 50 ml water
boter om te braden


Gevulde Varkenshaas
Gevulde Varkenshaas
Gevulde Varkenshaas
Gevulde Varkenshaas

Ons gezinnetje smult van dit recept. Het komt van internet is dus niet van mijzelf, heb het iets aangepast. Om het recept niet kwijt te raken plaats ik het hier. Misschien zijn er wel meer smulleden die dit lekker lijkt en wil uitproberen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr. Snijd de varkenshaas door midden in de lengte zo dat je twee mooie lange halve varkenshaasjes overhoudt.
Sla de varkenhaashelften wat plat. Bestrooi met peper en zout. Besmeer de helften aan 1 kant met de slankie smeerkaas naar keuze. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel ze over de smeerkaas. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel die over het mengsel. Rol de varkenshaasjes op en zorg dat het puntje van de varkenshaas naar binnen is geslagen zodat de verdeling in juiste proporties is.
Je kan het geheel met prikkers vastzetten of met slagerstouw.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom mooi bruin. Doe de rolletjes in een ovenschaal. De overgebleven boter weer opwarmen en voeg nu de kookroom, water en bouillonblokjes toe. Goed doorroeren- en warmen. Voeg de roomsaus toe aan de varkenshaasjes. Zet de ovenschaal in de oven voor zo`n 20 minuten.
Als de saus niet is ingedikt giet de saus dan in een steelpannetje en zet het op hoog vuur en voeg evt sausbinder toe om een mooie saus te maken. Giet dit over de varkenshaasjes die je op een bord hebt geplaatst.

Serveertip

Lekker met gebakken champignonnen en groente naar keuze.

Smakelijke eten

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top