Semifreddo met espressosaus

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2009

Energie 515 kCal- Eiwit 6 g- Vet 39 g- Koolhydraten 34 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 vanillestokje
2 x 250 ml slagroom
8 eetlepels suiker
250 g mascarpone (verse kaas)
150 g pure chocolade, grofgehakt
16 lange vingers (koek)
200 ml hete koffie, sterk of espresso
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vershoudfolie
cakevorm inhoud ca. 1 1/2 liter

Voorbereiding

Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Klop de slagroom stijf met het vanillemerg en 5 eetlepels suiker. Roer de mascarpone in een grote kom goed los, roer er 100 gram van de chocolade doorheen. Verkruimel er 8 lange vingers boven en schep dit er ook doorheen. Spatel de stijfgeklopte vanilleslagroom voorzichtig door het mascarponemengsel. Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden. Bekleed de vorm met vershoudfolie dat je ruim over de rand laat hangen. Schep het mascarponemengsel in de vorm. Laat de semifreddo 2 uur in de vriezer opstijven

Bereidingswijze

Haal de semifreddo uit de vriezer, neem hem met behulp van het vershoudfolie uit de vorm. Roer de overige 3 eetlepels suiker door de hete koffie. Snijd de semifreddo in 8 porties en verdeel die over de bordjes en strooi de rest van de chocolade erover. Schenk aan tafel de hete koffie erover, zodat het een beetje begint te smelten.

Bron

Onbekend

Laatste reacties

kukibo avatar
kukibo 16-03-2009

dit ga ik zeker proberen, dank je!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten