1. Home
  2. Recepten
  3. Saltimbocca
  4. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: javanhoof

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2009

Ingrediënten 8 personen


8 kalfslapjes, op kamertemperatuur
8 plakken Parmaham
8 blaadjes verse salie (uit bakje Italiaanse kruidenmix, 20 g)
4 eetlepels olijfolie
250 ml marsala (zoete dessertwijn, slijter)


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers
grote ovenschaal


Energie 310 kCal- Eiwit 29 g- Vet 20 g- Koolhydraten 5 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kalfslappen met zout en peper, wikkel om elk lapje een plak ham, leg er een blaadje salie op en zet vast met een prikker. Verhit de olie in een grote koekenpan of twee kleine koekenpannen. Bak de saltimbocca 3-4 minuten op hoog vuur aan elke kant en laat ze 35 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal, giet de marsala bij het bakvet in de pan en roer dit goed los. Laat de marsala tot de helft inkoken en schenk de saus over de saltimbocca in de ovenschaal. Laat het geheel snel afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik.

Bereidingswijze

Laat het kalfsvlees ca. 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet het vlees in het midden van de oven en verwarm het in 15-20 minuten. Lekker met (geroerbakte) spinazie.

Serveertip

Liever geen kalfsvlees? Neem dan kipfilets. Pas daarvoor wel de tijden aan: bak de kipfilets 2-3 minuten rondom aan, laat ze 10-15 minuten stoven op een laag vuur met de deksel op de pan en warm ze in 10-15 minuten weer op in een oven van 175 °C.

Bron

Onbekend



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top