kippenragout
- Frans, Banket
- 20-30 min.
snel lekker en een beetje van mezelf en een beetje van maggi. zo kun je het het beste omschrijven. heerlijk in een pasteibakje, zalig met rijst en doperwten, doet het fantastisch op een warm buffetje
Ingrediënten 4 personen
1 grote pan1 pakje honig franse champignonsoep ( 6 borden)
3 kipfilets
2 uien
1 a 2 bakjes champignons
verse bieslook en of peterselie
1 citroen
1 pakje boursin
1 beker creme fraiche.
Voorbereiding
neem twee of drie kipfilets. stop ze in een liter koud water met twee kippebouilontabletten, zet de pan aan en zodra het water kookt zet je het uit en laat je de kipfilets in het vocht afkoelen. ( kan al een dag van te voren gedaan worden) het vocht kan als basis voor kippesoep gebruikt worden
Bereidingswijze
bak de gesnipperde uitjes en de gesneden champignons in een klont boter, lekker kruiden met vers gemalen peper.
neem de kipfilets uit het vocht en snij ze in stukjes
maak de champignonsoep klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking maar gebruik niet al het vocht. dit is nl de basissaus voor je ragout. dus maximaal 900 cc vocht gebruiken om de champignonsoep te maken. Als de soep ( of eigenlijk saus) klaar is voeg je alle ingredienten toe. dus kip, champignon, ui, creme fraiche, boursin goed doorroeren en lekker de groene gehakte kruiden en citroensap naar smaak er aan toe voegen. desnoods nog wat verdunnen met het restje kookvocht van de kip. op smaak afmaken met vers gemalen zwarte peper. Niet meer laten koken en meteen opdienen. als je het van te voren klaar wil maken dan kan dat maar dan voeg je kruiden boursin en creme fraiche pas toe net voor het opdienen.
Bron
gekregen van een collega van me
Serveertip
dit is heerlijk met stokbrood, rijst , in een pasteitje etc etc.
smakelijk eten