jamie olivers visschotel
- Engels, Ovenschotel
- 60-120 min.
Een lekkere visschotel die snel klaar is. gemakkelijk te maken is en waarmee je eindeloos kan varieren
Ingrediënten 4 personen
5 grote aardappels1 winterwortel
250 ml slagroom
olijfolie
2 eieren
600 gr verse spinazie
mosterd
geraspte pittige kaas
sap van 1 citroen
verse groene kruiden ( peterselie en/of dille en/of bieslook)
500 a 600 gr witvis (tilapia, kabeljauw, panga etc)
200 gr gerookte vis zonder graten ( haring schelvis, makreel)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 774,83 kcal |
Koolhydraten | 24,24 g |
Eiwitten | 57,18 g |
Vetten | 48,06 g |
Benodigdheden
Oven zeefBereidingswijze
1 winterwortel en een ui in kleine stukjes snijden en aanzweten in olijfolie op laag vuur goed peper en zout erbij
als de ui en wortel zacht is 1/4e liter slagroom erbij en tegen de kook aanbrengen. dan van het vuur afhalen en een dot mosterd naar smaak erbij en twee volle handen geraspte kaas. kaas laten smelten onder doorroeren maar saus niet meer terugzetten op het vuur.
citroen en gehakte kruiden erdoor roeren op het laatst ( peterselie , dille, en/of bieslook)
een pond witvis en een stuk gerookte vis in hapklare brokken snijden en in een ovenschaal leggen
spinazie en gekookte eitjes in stukjes erover verdelen saus erover heen gieten
aardappels afgieten en grof stampen zodat het kruimelige brokjes zijn en wat olijfolie eroverheen sprenkelen.
deze aardappelkruim over de schotel verdelen zodat het brokkelig is daardoor krijgt het een lekker bruin korstje
25 a 30 minuten in de oven op 230 graden
Bron
Dvd jamie oliver