1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pompoensoep
  5. pompoensoep

pompoensoep

Door: appelejan

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2009

Ingrediënten 6 personen


2 pompoenen
1 kipfilet
3 uien
Anderhalve ltr water
3 kippebouillonblokken
2 tenen knoflook
Zout en versgemalen peper
Beetje kerrie
Eventueel crème fraiche en wat paprikapoeder



Verder heb je nodig


Slowcooker oven of een heeeeeeeele grote pan . een stevig mes om de pompoen te lijf te gaan


Een heerlijke smakelijke pompoensoep met een pittige twist van peper en knoflook. Ideaal voor na het schaatsen of als je een stevige maaltijdsoep wil serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de pompoenen en ontdoe ze van pitten . je hoeft ze niet te schillen want de schil wordt tijdens het koken zo zacht dat je er niets meer van terug zult vinden . verder zorgt de schil voor een prachtige kleur van de soep. schil en snipper de uien en de knoflook.

Bereidingswijze

Was de pompoen en snij hem ( met schil en al ) in vierkante brokken 2x2 cm ongeveer ( hou een vierde stuk pompoen apart voor de garnituur)

Schil en snipper de uien

Zet een liter koud water op met daarin twee bouilonblokken en de kipfilet, Als dit kookt onmiddelijk uitzetten en met de kipfilet erin laten staan afkoelen totdat je de bouillon nodig hebt.

Fruit in wat olijfolie de uien en pompoenstukjes aan en bestrooi ze naar smaak met kerriepoeder.
Als dit een minuutje of tien heeft gesmoord afblussen met een halve liter water en een bouillontablet toevoegen.
Dit laat je staan sudderen totdat de pompoen helemaal snotjezacht is. dit kan in een grote pan en dan heb je een uurtje of twee nodig. als je de slowcooker gebruikt dan mag het op een lage stand vier ot zes uur staan te sudderen

Ondertussen snij je van het restant pompoen mooie kleine blokjes pompoen die bestrooi je met wat zeezout en grofgemalen peper .

Pel en pers de knoflooktenen en vermeng ze met twee a drie eetlepels olijfolie en hussel dit in zijn geheel door de pompoenblokjes zodat ze goed met olijfolie bedekt zijn

Verdeel dit mengsel over een bakplaat en plaats dit 8 a 10 min onder een gril of 8a 10 min op 200 gr in een voorverwarmde oven totdat de pompoenblokjes nog een beetje bite hebben .

Gooi de bouillon waarin je de kipfilet hebt gepocheerd bij de pompoensoep en als alles zacht is zet je de staafmixer erin totdat je een romige massa hebt.

Snij de kipfilet in hele kleine stukjes en voeg aan de soep toe. Net voor het opdienen voeg je de gegrilde pompoenstukjes toe

Schep de soep in een soepkop en garneer af met een theelepeltje crème fraiche en een beetje paprikapoeder ( eventueel een plukje koriander)


Serveertip

Serveer er lekker grof bruinbrood bij met bieslookboter.

Bron

Zelf verzonnen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van appelejan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top