Garnalen Bitterbal
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Een leuk alternatief voor een kroket en/of Bitterbal.
Voorbereiding
Frituur verwarmen op 160-170 C
Bereidingswijze
Pel de garnalen. Zet de koppen en karkassen op met de melk en breng tegen de kook aan.Laat 20 min trekken en giet door een zeef.Maak een klassieke roux met boter bloem en afgekoelde melk; roer tot een gladde veloute en laar 2 à 3 min doorkoken zodat bloemsmaak weg is.Meng er de garnalen, eidooier , een scheut room en het citroensap door.Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de veloute. Dek af met plastiekfolie en laat een nacht in koelkast rusten.Verdeel de massa in zestien gelijke deeltjes en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.Bak vlak voor serveren in frituurvet van 160 °
Serveertip
Voor meer uitgesproken smaak kan je de melk vervangen door kreeftenbisque. Je kan de ballen gerust enkele dagen vooraf maken of ook invriezen