1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Garnalen Bitterbal

Garnalen Bitterbal

Door: hermanvanelst

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2009

Ingrediënten 5 personen


1 kilo ongepelde grijze garnalen
50 gram bloem
1 liter melk
50 gram boter
1 eidooier
sap van 1/2 citroen
1 scheut room
arachideolie
bloem
2 eiwitten losgeklopt
paneermeel


Garnalen Bitterbal
Garnalen Bitterbal
Garnalen Bitterbal
Garnalen Bitterbal

Een leuk alternatief voor een kroket en/of Bitterbal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Frituur verwarmen op 160-170 C

Bereidingswijze

Pel de garnalen. Zet de koppen en karkassen op met de melk en breng tegen de kook aan.Laat 20 min trekken en giet door een zeef.Maak een klassieke roux met boter bloem en afgekoelde melk; roer tot een gladde veloute en laar 2 à 3 min doorkoken zodat bloemsmaak weg is.Meng er de garnalen, eidooier , een scheut room en het citroensap door.Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de veloute. Dek af met plastiekfolie en laat een nacht in koelkast rusten.Verdeel de massa in zestien gelijke deeltjes en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.Bak vlak voor serveren in frituurvet van 160 °

Serveertip

Voor meer uitgesproken smaak kan je de melk vervangen door kreeftenbisque. Je kan de ballen gerust enkele dagen vooraf maken of ook invriezen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hermanvanelst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top