Garnalen Bitterbal

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-03-2009
  • Garnalen Bitterbal

    Garnalen Bitterbal

    Garnalen Bitterbal

Een leuk alternatief voor een kroket en/of Bitterbal.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kilo ongepelde grijze garnalen
50 gram bloem
1 liter melk
50 gram boter
1 eidooier
sap van 1/2 citroen
1 scheut room
arachideolie
bloem
2 eiwitten losgeklopt
paneermeel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Frituur verwarmen op 160-170 C

Bereidingswijze

Pel de garnalen. Zet de koppen en karkassen op met de melk en breng tegen de kook aan.Laat 20 min trekken en giet door een zeef.Maak een klassieke roux met boter bloem en afgekoelde melk; roer tot een gladde veloute en laar 2 à 3 min doorkoken zodat bloemsmaak weg is.Meng er de garnalen, eidooier , een scheut room en het citroensap door.Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de veloute. Dek af met plastiekfolie en laat een nacht in koelkast rusten.Verdeel de massa in zestien gelijke deeltjes en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.Bak vlak voor serveren in frituurvet van 160 °

Serveertip

Voor meer uitgesproken smaak kan je de melk vervangen door kreeftenbisque. Je kan de ballen gerust enkele dagen vooraf maken of ook invriezen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten