Mosselsoep met garnalen.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2009

Een romige, goudkleurige soep met heldergroen zeekraal, zachtroze garnalen en mooie blanke mosselen. De soep wordt iets sterker van smaak wanneer deze wordt gemaakt met visfond (pot), maar het voorgerecht kan ook met visbouillon of kruidenbouillon van een blokje worden bereid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1kg. mosselen, 2,5dl. witte wijn, 1 ui, klontje boter, enkele saffraandraadjes, 1/8l (1,25dl.) slagroom, 2,5dl visfond of kruidenbouillon, 125gr. zeekraal, 100gr, Hollandse garnalen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de mosselen schoon. Tik geopende exemplaren kort tegen het aanrecht en gooi ze weg als ze zich niet direct sluiten.

Bereidingswijze

Breng de mosselen aan de kook met de witte wijn. Laat ze met gesloten deksel in ongeveer 5 minuten open koken en schud de pan regelmatig om. Leg een schone theedoek in een vergiet en zet het geheel op een pan of kom. Pel en snipper de ui. Fruit de uisnippers ca. 5 minuten op laag vuur in wat boter. Laat niet kleuren. Giet de mosselen met vocht door het vergiet met de doek in de pan of kom, laat uitlekken. Voeg de fond of bouillon met de saffraandraadjes en de slagroom bij de uisnippers en laat ca. 8-10 minuten zachtjes koken. Neem de mosselen uit de schelpen. Voeg het opgevangen kookvocht van de mosselen en de zeekraal toe en kook de `zeegroente` in enkele minuten beetgaar. Voeg de mosselen toe en warm door. Voeg de garnalen pas op het allerlaatste moment toe.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Verdeel of 4 borden. Lekker met warme toast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten