Amandel kletskop met zalmpate
- Frans, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-03-2009
Ingrediënten 4 personen
Zalmpate5 dl visbouillon (vers of tablet)
100 gr zachte roomkaas met tuinkruiden
200 gr zalmfilet zonder vel
2 el fijngesneden dille
2 el kappertjes uitgelekt
peper en zout
============================
Kletskoppen :
125 gr suiker
35 gr gemalen amandelen
35 gr bloem
25 gr sinaasappelsap
35 gr gesmolten boter
Voorbereiding
Meng voor de kletskoppen de suiker, amandelen, bloem, het sinaasappelsap en de boter. Leg hoopjes beslag op een ingevette bakplaat en bak ze 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Steek ze direct uit met een rond uitsteekvormpje en vouw ze om een pollepel zodat er een krul ontstaat.
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 minuten halfgaar. Haal uit de visbouillon en laat afkoelen.Prak de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper en zout tot een pate en zet tot gebruik in de koelkast.
Serveertip
Maak met twee lepeltjes een mooi hoopje van de zalmpate en leg dit op het kletskopje. Garneer eventueel met een takje dille.
Laatste reacties
De zalmpaté is best lekker, van de kletskoppen kun je gewoon niet afblijven, maar de combinatie van die twee vind ik niet zo'n succes.