Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

  • Belgisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2009
  • Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

    Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

    Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

  • Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

    Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

    Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

  • Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

    Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

    Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

Gebakken Wijting met een champignon/garnalensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr wijtingfilets
sap van 1/2 citroen
bloem
boter
200 gr champignons
100 gr grijze garnalen
4 El slagroom
1 El geraspte mierikswortel
1 eidooier
1 El bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de wijtingfilets door de bloem en bak ze 2*4 minuten in de pan
Verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.
Snij ondertussen de champignons in schijfjes.
Haal de visfilets uit de pan en houd ze warm in de oven.
Bak de champignons aan in het braadvocht tot ze kleuren en voeg dan de garnalen toe.
Roer de slagroom, de eierdooier en mierikswortel door elkaar en voeg ze aan het champigon/ganalenmengsel toe.
Laat dit opwarmen zonder te koken.

Serveertip

Plaats de vis op borden, schep het champignon garnalenmengsel hierover en bestrooi met de bieslook.

Laatste reacties

Amigomonkey avatar
Amigomonkey 16-10-2010

Ik heb dit recept eergisteren gemaakt. Mijn vrouw keek heel bedenkelijk toen ze mij bezig zag en hoorde welke ingredienten ik gebruikte. Maar verschoot er ten eerste van hoe snel het eten klaar was. En ten tweede dat het dan nog verassend lekker was ook. Ik heb er verse tagliatelli bij geserveerd en heb vers gevangen wijting gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten