Krokant rundvlees met gebakken mie
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 14-03-2009
Ingrediënten 2 personen
30 gram boter1½ el olie
300 gram sukadelappen (of 300 gram AH Tivall balletjes voor een vegetarische variant)
1 ltr rundvleesbouillon
200 g eiermie
2 el olijfolie
½ verse ananas in blokjes (of uit blik)
1 el rietsuiker
1 el rijstazijn
1 el sesamolie
1 el sojasaus
½ bosje gesneden koriander
5 dl olie ( bijvoorbeeld zonnebloem of arachide)
Voor de saus:
1 fijngehakte rode peper met zaadjes
1 blikje tomatenpuree
2 tl rietsuiker
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el water
½ bosje grofgehakte koriander
Bereidingswijze
Braad de sukadelappen aan in wat olie en boter. Stoof ze vervolgens 2,5 uur in de bouillon (bijvoorbeeld een dag van te voren) tot ze helemaal zacht zijn. Laat het vlees afkoelen, zodat je het in mooie lange repen kan snijden.
Kook de mie en spoel het af met koud water. Bak de mie in wat olijfolie tot het knapperig is. Houd het vuur hoog en voeg de rietsuiker en de ananas toe. Neem de pan van het vuur en breng de mie op smaak met rijstazijn, sesamolie, sojasaus en koriander.
Verhit de olie in een wok tot 180º C en frituur de repen vlees of de Tivall balletjes.
Saus:
Bak de rode peper in wat olie en voeg de overige ingrediënten voor de saus toe. Giet de saus over het vlees of de Tivall balletjes en serveer het met de mie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties