1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Aardappel/preisoep

Aardappel/preisoep

  • Iers, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-03-2009

Ingrediënten 4 personen


150 gr. geraspte aardappels, 150 gr. fijngesneden prei, snufje tijm, 750 ml. kippenbouillon (blokje), slagroom of koffieroom


Verder heb je nodig


Staafmixer


Aardappel/preisoep
Aardappel/preisoep

Heerlijk romig voorafje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappel, prei en tijm in kippenbouillon aan de kook brengen en zachtjes koken tot alles gaar is. Met staafmixer pureren tot een fluwelen soepje. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met kaasstengel en eventueel direct voor serveren bestrooien met zalmsnippers.

Serveertip

Als amuse serveren in kleine koffiekopjes met een kaasstengel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marie-france
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top