koekjes ijstaart

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2009

overheerlijke taart. een soort kwarktaart alleen dan in plaats van kwark ijs. het recept is van mijn moeder. het was een oud en onduidelijk recept, maar ik heb het passend gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 liter ijs
25 gram boter
1 pak kaneel biscuitjes
4 eetlepels jam
chocolade biscuitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm/cakevorm

Bereidingswijze

Maak van de boter en de kaneel biscuitjes een bodem. Dit doe je door de kaneel biscuitjes fijn te stampen en daar dan de boter aan toe te voegen.
Doe de bodem in de bakvorm of cakevorm. Als je een cakevorm gebruikt kun je folie gebruiken om de vorm me te bekleden. Dan moet nu de jam er op. Doe dan de helft van het ijs op de jam. Nu moeten de chocolade biscuitjes op de laag ijs. En dan als laatste de andere helft van het ijs bovenop die chocolade biscuitjes.
Zet het geheel in de diepvries zodat het ijs harder wordt. Als dat klaar is kan de taart geserveerd worden!

Bron

in mijn moeder`s zelfgemaakte receptenboekje

Laatste reacties

koekjestaartfan avatar
koekjestaartfan 26-12-2010

beste riethaasnoot, de ijstaart , wat geen ijs was . omdat ik meer dan een half uur heb gewacht . is letterlijk en figuurlijk , niet in de smaak gevallen . ze vonden het allemaal lekker,maar de 2e x ho maar . ik zou niet weten hoe ik dit gerecht ooit tot een suc6 kan maken , maar dan hoor je het ( niet dus ) . hartelijk bedankt. ik maak nooit van me leven meer een ijstaart , ( wat ik ook eigenlijk nietheb gedaan want het was niet eens bevroren.

riethaasnoot avatar
riethaasnoot 14-03-2009

laat even weten als je het lekker vond!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten