Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Panacotta met lychees

Panacotta met lychees

Door: ggiea

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-03-2009

Ingrediënten 4 personen


*1 vanillestokje, opengesneden
*400 ml slagroom
*100 ml melk
*3 blaadjes gelatine
*50 g suiker
*12 verse lychees
*4 el vloeibare honing
*sap van 1 limoen
*4 eenpersoons puddingvormpjes van 150 ml inhoud



Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Schraap met d punt van een mesje het merg uit het vanillestokje.
*Breng in een pannetje de slagroom met de melk, suiker en vanillemerg aan de kook.
*Laat ca 3 min al roerend zacht koken.
*Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
*Week intussen de gelatine 5 min in koud water.
*Knijp de gelatine blaadjes uit en los ze op in het roommengsel.
*Laat het roommengsel in een bak met koud water af koelen tot het lobbig wordt.
*Verdeel het mengsel over de puddingvormpjes en laat ze in de koelkast in minimaal 2 uur
opstijven.
*Pel de lychees en, snijd de vruchtjes doormidden en verwijder de pitten .
*Roer in een schaaltje de honing met het limoensap door elkaar.
*Meng er de lychees door.
*Zet tot gebruik in de koelkast.
*Dompel de puddingvormpjes kort in heet water en stort de puddinkjes op borden.
*Schep er de lychees en honingsaus over.

Serveertip

Bereidingstijd:ca 15 min voorbereiden en 2 uur opstijven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top