Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

  • Spaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2009
  • Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

  • Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje.
Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden voor de gehaktballetjes:
500 gram gehakt
2 eieren
beschuit of paneermeel
1 grote ui (in kleine stukjes snijden)
3 tenen knoflook
nootmuskaat
paprikapoeder
1 theelepeltje zout
tijm

Benodigdheden voor de tomatensaus:
1 ui
1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen.
2 kleine tomaten (in blokjes snijden)
1,5 wijnglas rode wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Benodigdheden voor de gehaktballetjes door elkaar mengen en er gehaktballetjes van draaien.

Olijfolie in de Koekenpan doen
De gehaktballetjes erin doen en bruin bakken op een hoog vuur
Wanneer dit bijna gaar is, de ui, bouillon en tomaat erbij doen.
Daarna anderhalf wijnglas rode wijn erbij doen.
Tijm naar smaak toevoegen
En als laatste nog 1 teentje geperste knoflook erbij doen.

Dit alles laten pruttelen tot het een sausje wordt.

Serveertip

In Spanje eten ze dit met brood. Turks brood smaakt er bijvoorbeeld goed bij. Een beetje saus op het brood, de gehaktballetjes erop en smullen maar!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

coolcat1952 avatar
coolcat1952 23-10-2017

Wel erg veel knoflook voor 500 gram gehakt. Dan proef je de rest niet meer. En dat zeg ik, liefhebber bij uitstek van knoflook. Ik betrap mezelf er vaak op teveel te gebruiken. Zonde. Verder een zalig recept. Ik neem het mee.

Cecileg avatar
Cecileg 22-02-2017

@fdegroot755 Ik denk dat je dit zelf even moet uitzoeken, want Margo is al heel lang niet op Smulweb geweest. Ik vermoed vanaf dat Smul een chaos van deze pagina heeft gemaakt. Ik zou het je ook niet kunnen zeggen, maar er staan meerdere recepten op smulweb van Spaanse balletjes. Misschien vind je daar de oplossing. Lieve groet Cecile

fdegroot755 avatar
fdegroot755 21-02-2017

Bij het beschuit,nootmuskaat en paprikapoeder staan enkel een ? ,hoeveel gebruik je van die ingrediënten in theelepel formaat en hoeveel beschuit ? Ik zou het graag is maken,maar dan is het wel handig om te weten wat nodig is zodat het niet word verprutst. Ik hoor het graag.

marjanthomassen avatar
marjanthomassen 27-11-2015

Mmm lekker. Een 7,25.

denisevd85 avatar
denisevd85 06-11-2014

Staat nu te pruttelen, ben benieuwd!

elisa25 avatar
elisa25 19-12-2013

Ik heb ze als tapas gemaakt, en ze vielen goed in de smaak!

Jpbhaan avatar
Jpbhaan 08-06-2013

Heerlijke balletjes alleen had ik te veel tijm gebruikt daardoor was het wat minder. Ik had 1,5 theelepel tijm gebruikt. Ik ga ze wel nog een keer maken met veeeeel minder tijm want de rest van de ingrediënten smaakten heerlijk bijelkaar en ik hou wel van dit soort hapjes.

hedy1962 avatar
hedy1962 29-05-2013

Hallo Margo , ik neem je recept mee hoor , lijkt me heel lekker. als ik ze gemaakt heb , krijg je mijn reactie. nog een fijne dag verder. groetjes, Hedy

sabrina791 avatar
sabrina791 02-04-2013

echt super lekker bij ons tapas avondje !

reijerkleinman avatar
reijerkleinman 10-01-2013

zeer smaakvol gegeten, samen met roergebakken verse groenten overheerlijk. doordat mijn saus iets te dun was een klein beetje maizena en een 1/4 kopje water door heen gedaan was allemaal zeer succesvol

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten