Mossels in saffraan-pieterseliesaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-03-2009
  • Mossels in saffraan-pieterseliesaus

    Mossels in saffraan-pieterseliesaus

    Mossels in saffraan-pieterseliesaus

eiwit 14g
vet 33g
koolhydraten 21g
kcal (kJ) 437

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes bladerdeeg1 ei1 envelopje saffraan of 1 theel. saffraan- of paprikapoeder1 ui250 ml droge witte wijn3 eetl. gehakte peterselie(vers of diepvries)1 kg mosselen1/2 theel. kerriepoeder125 ml kookroom (Melkan)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het deeg ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze licht in. Snijd het bladerdeeg diagonaal in vieren en leg de plakjes op de bakplaat. Klop het ei los en strijk dit over het deeg. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Week de saffraandraadjes in warm water. Pel de ui en snipper deze.

Bereidingswijze

Bereiden: Breng de wijn met ui en de helft van de peterselie in een ruime pan aan de kook. Controleer de mosselen en verwijder de exemplaren die na een stevige tik op het aanrecht niet sluiten. Voeg de mosselen toe en kook ze ca. 5 minuten tot ze open zijn. Schep de gare mosselen uit de pan. Voeg de kerriepoeder aan het kookvocht toe en kook dit tot de helft in. Voeg de kookroom toe en kook dit in tot de saus licht bindt. Haal intussen de gare mosselen uit de schelp. Zeef de saus en voeg de saffraan en de rest van de peterselie toe. Verwarm de mosselen in de saus. Serveer ze in schaaltjes en steek de bladerdeegkoekjes erin

Serveertip

In plaats van 1 envelopje saffraan of 1 theel. saffraanpoeder en 1/2 theel. kerriepoeder kan ook 1 theel. kurkuma worden gebruikt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten