Geroosterde tonijn met een kruidenkorstje
- Frans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 14-03-2009
Recept van Jamie Oliver.
Ingrediënten 4 personen
1 klein gedroogd pepertje1 el korianderzaad
1/2 teentje knoflook
1 handjevol basilicum, alleen de blaadjes fijngehakt
1 handjevol verse koriander, alleen de blaadjes fijngehakt
sap van 1 citroen
zout en zwarte peper uit de molen
4 tonijnsteaks van 225-275 gram elk, ongeveer 2 cm dik
Benodigdheden
grillpanVoorbereiding
Wrijf het pepertje en de korianderzaden fijn in een vijzel.
Voeg de knoflook, basilicum, koriander, het citroensap en zout en peper naar smaak toe.
Leg de tonijnsteaks op een schaal, bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en wrijf ze aan beide kanten in met het kruidenmengsel.
Bereidingswijze
Wrijf de pan, die heel heet moet zijn in met wat olie met behulp van een prop keukenpapier en leg de tonijnsteaks erin.
Schroei de tonijnsteaks dicht, zodat ze worden geroosterd en bruin kleuren. (45-60 seconden aan elke kant).
Bron
Jamie Oliver
Serveertip
Lekker met patat of gekookte aardappelen en een flinke schijf citroen.
Of met wat gemarineerde zongedroogde tomaten en wat olijven en basilicum.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties